Home Contact

Broeder Ebergiste

Broeder Ebergiste is een centrum voor dienstverlening aan volwassen personen met een verstandelijke beperking. De dienstverlening gebeurt verspreid over een 10-tal locaties met Borgwal (Gavere) als hoofdlocatie.Wij bieden een brede waaier van begeleidings- mogelijkheden voor volwassenen, gaande van een intensieve 24-uurs begeleiding tot een ambulante begeleiding bij tewerkstelling.

Meer info op www.ebergiste.be

Hartteam

Met een hart voor het goede doel zetten verschillende artiesten uit de Vlaamse showbizz hun sportiefste beentje voor. Geheel belangeloos fietsen, lopen en mountainbiken zij om geld in het laatje te brengen voor de goede zaak. Door hun aanwezigheid op verschillende sportevenementen doorheen het land sponsorden ze al ettelijke duizenden euro's bij elkaar.

Kom naar Ursel op 15 september en kijk of U een BV kan spotten…

Met de opbrengst van het evenement zal de universiteit en het universitair ziekenhuis van Gent ondersteund worden voor het uitvoeren van onderzoek naar de genetische basis van bindweefselziekten en de behandeling ervan (kinesitherapie, psychologische ondersteuning, levenskwaliteit, medische opvolging).

Meer info op www.hartteam.be

VZW Heldenhuis

Je kind een mooi toekomstperspectief bieden. Welke ouder droomt daar niet van? Alleen is deze droom iets moeilijker te realiseren wanneer je kind een beperking heeft.

Overal botsen ze echter op wachtlijsten voor onderwijs en zorg. Vaak zijn onze kinderen dan ook aangewezen op eigen familie. Personen met een beperking wensen echter ook actief deel uit te maken van de samenleving. Ze willen voor een deel zelf de regie voeren over hun eigen leven, mee kunnen bepalen waarvoor hun ondersteunings-middelen worden ingezet.

Daarom nemen we als groep ouders van kinderen met een beperking, het heft in eigen handen en nemen we zelf de regie in handen om te bouwen aan de toekomst van onze kinderen. Het uiteindelijke doel is om een kleinschalige woonvorm aan te bieden aan een tiental jongvolwassenen met een mentale beperking, waar het huiselijk gevoel centraal staat, waar mensen die er wonen of werken zich thuis voelen. De stad Eeklo is bereid om mee te stappen in dit project en bieden ze ons de mogelijkheid ons project uit te bouwen in “de Hartwijk”, beter bekend als de oude site van het AZ Alma.

Voor de financiering van dit project zijn we dan ook op zoek naar investeerders die willen meewerken aan dit geïntegreerd huisvestingsproject. We zullen heel wat geldinzamelacties (wijnverkoop, kerstmarkt, aperitiefconcert, …) op touw zetten en actief op zoek gaan naar sponsors

Meer info op www.heldenhuis.be

De Driesjes

G-VOETBAL DE DRIESJES SPARTA PETEGEM is een afdeling van KFC Sparta Petegem die in Deinze en omgeving aangepaste sportactiviteiten aanbiedt aan jongens en meisjes met een langdurige fysieke, psychische, verstandelijke, auditieve of visuele beperking

Johan De Smet (68) heeft onlangs met zijn sponsortocht 1.171 euro opgehaald voor De Driesjes. Deze ex-militair uit Deinze heeft maar liefst 1.540 kilometer gewandeld in vijftig dagen tijd, van Frederikshaven in Denemarken tot aan het voetbalveld van Sparta Petegem

Streekmotor23

‘De Vrijheid in zicht’ steunt via Streekmotor23 enkele projecten die zich, dankzij de hulp van vele vrijwilligers, inzetten voor kwetsbare groepen: VZW ‘t Sneukelwiel (fietsen voor mensen met een beperking, Wortegem-Petegem), VZW Suskewiet (naschoolse activiteiten voor kinderen met een beperking, Zwalm) en VZW SaBel (bewegingsactiviteiten voor mensen met kanker, Ronse).

Streekmotor23 is een streekfonds dat actief is in de 23 steden en gemeenten van Zuid-Oost-Vlaanderen. Een streekfonds zamelt middelen in om lokale projecten te steunen in eigen streek.

Meer info op www.streekmotor23.be